Produktfakta - Hästtäcken

Bra att veta om Jacsons hästtäcken!

Regn- och utetäckena är tillverkade av 100% polyester med rivtålighet 600D polyester ripstop, som gör tyget mer hållbart. Materialet är ett funktionsmaterial med 3000 mm vattenpelare och andningsförmåga 3000 MVT. Ett textilt material som klarar 1500 mm vattenpelare brukar man kalla vattentätt. 3000 mm klarar att hästen är ute i regn under några timmar, men det klarar inte en heldag i ösregn. Vatten tränger vid långvarigt regn ofta in vid hals och manke och täcket blir fuktigt längs kanterna. Även blötsnö som ligger kvar på täcket kan göra täcket fuktigt.

Även fleece- och stalltäckena är tillverkade av syntetmaterial, men har ingen vattenavvisande- eller andasfunktion.

Coolertäcket Delhi är en blandning bambu/polyester. Det är fukttransporterande och snabbtorkande.

Alla täckena kan tvättas i maskin 30°. Man bör dock inte tvätta hästtäcken så ofta, då de slits och funktionen i materialet blir sämre. Borsta istället bort smuts när täcket är torrt.

Slitna och tvättade täcken kan med tiden börja läcka. Väljer man att impregnera, riskerar man att försämra andasfunktionen på täcket. Täcket blir förhoppningsvis vattentätt, men om det inte andas bildas kondens på insidan och hästen känns blöt. Använd därför en impregnering som är avsedd för att behålla andningsfunktionen i täcket.

OBS! Täcket kan mörkna något vid impregnering.