Så här tar du hand om dina ridkläder och läderprodukter på bästa sätt!

Tvätt

Följ alltid produktens skötselråd och tvätta gärna produkten ensam eller med liknande färger. Det är viktigt att varken tvätta vid för hög eller för låg temperatur. Behandla eventuella fläckar och stäng dragkedjor samt kardborreband före tvätt. Tvätta ridbyxor med avigsidan utåt. Använd ett skonsamt tvättmedel i rätt mängd, men undvik sköljmedel då det kan försämra materialets specifika funktioner. Sträck produkten i sömmarna efter tvätt, så att produkten återfår sin ursprungliga form. Stryk inte på dragkedjor, reflexer eller tryck.

 

Impregnering

Impregnering är en vatten- och smutsavvisande ytbehandling av ditt plagg. En impregnering, som vi använder till Jacsons ytterplagg, är Bionic-Finish®ECO. Det är en DWR-behandling av textilier, som är fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin. Bionic-Finish®ECO är en miljövänlig behandling.

Vill du veta mer, läs gärna här https://www.rudolf.de/en/technology/bionic-finish-eco/

För att öka livslängden och få ut mesta möjliga komfort av ditt plagg kan du efter en tid behöva återimpregnera det. Använd då en miljövänlig impregnering.

 

Lädervård

Läder är ett naturligt material. Varje läderprodukt är unik, så vi rekommenderar att du anpassar behandlingen efter lädrets kondition. Sköt om dina läderprodukter, så håller de längre.

Lädret vi använder i våra träns är vegetabiliskt garvat, det är mycket mjukt och följsamt. För att behålla mjukheten i lädret och för att undvika sprickor och uttorkning bör tränset göras rent och fettas in efter avslutat ridpass. Använd produkter som är anpassade för vegetabiliskt garvat läder.

För att bevara och öka livslängden på ridstövlar, ridskor och chaps i läder, rekommenderar vi att man borstar bort smuts och torkar av med en fuktig trasa. Använd läderfett och skokräm för att behålla flexibilitet och mjukhet i lädret. Använd stövelsträckare i dina ridstövlar, då du inte rider i dem. Det hjälper till att bibehålla formen på stövelskaften.