MIMSafe

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

MIMsafe logo


MIMSafe - säkerhet för alla i bilen


Alla husdjursägare vet hur viktigt det är att känna sig säker när man åker i bilen med sin bästa vän. Hundburar måste hålla hög kvalitet och vara lätta att montera ihop.

På denna sidan hittar du Mimsafe, som är världsledande inom krocktestade hundburar. Produkter från Mimsafe har tagits fram med nära samarbete med stora biltillverkare i över trettio år, för att utveckla så trygga produkter som möjligt och vara anpassade efter de olika typer av situationer som kan uppstå under färden. Säkerheten och standarden ska vara lika hög som vid utvecklandet av personbilar och dess passagerare och förare.

MIMsafe hundburar


MimSafe har utfört hundratals krocktester så att du kan känna dig trygg och lugn när du åker i bilen med ditt djur. Utöver att tänka på din bästa vän så har MIMsafes produkter ett helhetsperspektiv i utformningen av sina produkter, vilket innebär att att alla passagerares säkerhet är inräknande när de skapar sina produkter. Du, ditt djur, föraren, passageraren och alla som åker med ska vara garanterade en trygg och säker resa.


VarioCage

Ett exempel är MIM VarioCage som är en krocktestad hundbur med deformationszon. Detta innebär minskad risk för stickskador på hunden eller personskador.
Krocktesten har utförts av SP Sveriges tekniska forskningsinstitut och på den svenska marknaden är MIM Variocarage den enda buren som uppfyller de krav som ställs för att säkra en eventuell kollision bakifrån. 
VarioCage är marknadens säkraste hundbur för SUV-, kombi-, samt halvkombi bilar. Denna bur är avsedd att stå bakom baksätet. Teleskopisk konstruktion som maximerar utrymmet för din hund. Inbyggd deformationszon minskar risken för rygg-, nack- och huvudskador hos baksätets passagerare om olyckan skulle vara framme. Dörren stängs i två steg för att garantera att buren förblir stängd vid en krock. Precis som dörren på en bil. Vid kollision bakifrån, samverkar VarioCage och bilens säkerhetssystem till att skapa en kontrollerad kompression vilket gör att baksätet inte utsätts för den direkta krockkraften.VarioCage


MultiCage

MultiCage serien ger frihet för alla. Den kloka lösningen för dig som lever ett aktivt liv. När resan till naturen ska fungera lika smidigt som en transport inne i stan. Här finns gott om utrymme för en eller flera fyrbenta vänner. MultiCage är funktionell och användarvänlig hundbur med smarta funktioner, rejäla utrymmen och hög säkerhet – det som gör varje resa värd att se fram emot. Med MultiCages ”on top” och ”side by side” förankringsverktyg kan du montera samman flera burar allt efter plats i ditt fordon. Dörren stängs i två steg för att garantera att buren förblir stängd vid en krock. Precis som dörren på en bil.

En värdefull last bör omges av säkra material. Precis som alla MIMs transportburar har MultiCage krocktestats vid RISE i Borås. Testerna för MultiCage har anpassats efter burens storlek och lastvikt utan att göra avkall på dess energiupptagande egenskaper om olyckan skulle vara framme. Tack vare sin robusta konstruktion klarar den rejäla krocktryck från alla håll – 360°.

 Multicage


Care2

Care2 serien är anpassad till små husdjur upp till 9 kg. Praktisk och smidig hundbur som fungerar lika väl utanför bilen som under färd. Förberedd för fastsättning med hjälp av bilens säkerhetsbälte. Care2 är designad, utvecklad och testad i Sverige. Skapad med omsorg för att göra din resa trygg och säker. Care2 passar till de flesta bilar. Den är lätt att installera med hjälp av tydligt markerade infästningar för säkerhetsbältet. För ökad säkerhet är även dörrarna förstärkta. Med temperaturmätaren har du alltid koll och hjälper dig att fatta kloka beslut.  
Care2
 
Care2 storlekar
 
 


Vario - Barrier / Gate / Divider

Ibland räcker buren inte till. Hunden är för stor, bilen är för liten, allt får inte plats. Som tur är har MIMsafe en lösning till allt. varför inte använda bagageutrymmet till max genom en grind och avdelare?  

VarioBarrier

Universalnät för bagageutrymmet som enkelt kan justeras ut efter bilens form. Dessutom kan du ta med dig VarioBarrier vid nästa bilbyte tack vare dess variabla konstruktion. Håll lasten kvar i bagageutrymmet med hjälp av VarioBarrier. Justerbar i höjd och bredd för att passa bilens form. Krocktestat enligt krockstandard ECE-R17 / ISO 27955. Väl på plats är lagkravet på lastsäkring uppfyllt och passagerarna i bilen reser mycket säkrare. 

VarioBarrier


VarioGate

Med VarioGate skapar du enkelt ett slutet utrymme i bagaget som kan användas för transport av hundar eller annat som man vill hålla under uppsikt. VarioGate är ställbar i höjd, bredd och djup vilket gör att den passar i de flesta bilar utan tröskel på marknaden. MIM brukar säga; ”Köp hunden först, buren sen och bilen sist” för ibland räcker utrymmet för en bur inte till. Då är VarioGate den bästa lösningen då du kan utnyttja hela bagageutrymmet. Dörrarna på en VarioGate stängs i två steg för att garantera att grinden förblir stängd vid en krock. Precis som dörren på en bil.

VarioGate

 

VarioDivider

En avdelare separerar lasten i ditt bagageutrymme. VarioDivider är avsedd att användas i kombination med VarioGate och kan inte användas fristående. Genom sin robusta och reglerbara konstruktion säkras lasten för sidledes förflyttning i bagageutrymmet. VarioDivider är utformad för att stå emot last och tryck från sidorna. Vid kollision komprimeras VarioGate i längdriktningen och neutraliserar på så sätt de uppkomna krafterna på ett effektivt sätt.

VarioDivider

 

Tillbehör

Förutom hundburar erbjuder MIM en drös med tillbehör till bilen, allt för att ge så många som möjligt den säkraste och bekvämaste bilresan. MIMSafes produkter är skapade med kärlek och omsorg för djuren. För MIM är det självklart att alla i bilen reser säkert. Även den som har sin plats längst bak i bilen. Därför finner du även tillbehör såsom vädringskrokar, stötfångarskydd, burkrokar, hundmatta, antispill vattenskål, bilsele och burmattor i sortimentet.

MIM tillbehör

 

Hitta buren som passar just din bil!

Med MIMsafes smidiga modellsök hittar du rätt i djungeln på ett enkelt sätt. Oavsett omdu har en bil och letar efter en passande bur eller tvärtom, så kan MIMs modellsök hjälpa dig rätt på vägen. Läs mer och hitta rätt bur genom att besöka MIMs modellsök nedan.

Modellsök

 

MIMsafe

 

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras mått och egenskaper och glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd!

Jacson

Jacsons historia och passion för hästar och hästsport började redan 1867. Sedan dess erbjuder vi stilrena, funktionella och prisvärda produkter av hög kvalitet för ryttare, häst och stall. Inspirerade av den skandinaviska livsstilen, så drivs vi av att underlätta vardagen med häst och att ge både häst och ryttare de bästa förutsättningarna året runt, såväl på hästryggen som i stallet.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förfina vårt sortiment, för att kunna erbjuda ett attraktivt utbud av moderna produkter till passionerade ryttare. Det har fungerat bra sedan 1867.