Bra att veta om Jacsons ridhjälmar!

Alla Jacsons ridhjälmar är CE-märkta enligt europeisk standard, VG1 01.040 2014-12.

När du provar ut din ridhjälm är det viktigt att den sitter bra och känns bekväm. Ridhjälmen ska skydda tinningar, panna och nacke. Den ska sitta still och får inte glida på huvudet.

Storleken på ridhjälmen är samma som huvudets omkrets i cm. Justera din hjälm med hakremmen och sedan i nacken. När hjälmen sitter rätt, pekar skärmen horisontellt. Köp inte en hjälm för att växa i, du ska inte heller få plats med en mössa under hjälmen.

XXS-S 51-55
S-M 55-57
M-L 57-59
L-XL 59-61

Kontrollera din hjälm regelbundet, så den inte fått några skador. Tänk även på att alla skador inte syns på utsidan. Enligt rekommendationer från Konsumentverket ska man köpa en ny hjälm om den varit med om ”ett hårt fall”, eftersom den skyddande funktionen i hjälmen kan försämras eller förloras helt. Det kan räcka med att du råkat tappa hjälmen i stallgolvet eller stött i en vägg för att hjälmens funktion ska vara försämrad. Generellt rekommenderas att man ska köpa en ny hjälm efter 3-5 år.

Var rädd om din hjälm! Frakta hjälmen i en skyddspåse till och från stallet och lägg aldrig hjälmen i direkt solljus. Rengör hjälmen med ljummet vatten och mild tvål. Använd aldrig några kemiska lösningsmedel vid rengöring av hjälmen.