Ridhjälmar och säkerhet

Handla enligt
Shopping alternativ
Kategori
 • Ridhjälmar 5 artiklar
 • Säkerhetsvästar 4 artiklar
Färg
per sida
Sätt fallande sortering
 • per sida
  Sätt fallande sortering

  Ridhjälm med Mips

  Alla våra ridhjälmar har nu Mips säkerhetssystem. För din säkerhets skull. Samma snygga och funktionella hjälmar som tidigare, bara bättre. En ridhjälm med MIPS-system (Multi-directional Impact Protection System) är en form av ridhjälm som har utvecklats för att ge extra skydd vid hjärnskakningar och andra slag mot huvudet. MIPS-systemet fungerar genom att lägga till en extra skikt av material mellan hjälmen och huvudet, som kan röra sig fritt och dämpa kraften vid slag mot huvudet.

  Fördelarna med att använda en ridhjälm med MIPS-system är många. Här är några av de viktigaste:

  • Extra skydd vid hjärnskakningar: MIPS-systemet är utformat för att ge extra skydd vid hjärnskakningar, som är en av de vanligaste skadorna som kan uppstå vid olyckor på hästryggen.
  • Mindre kraft vid slag mot huvudet: MIPS-systemet dämpar kraften vid slag mot huvudet, vilket kan hjälpa till att minimera risken för skador och hjärnskakningar.
  • Bevarar hjälmens form: MIPS-systemet hjälper också till att bevara hjälmens form vid slag mot huvudet, vilket kan göra den mer effektiv vid att skydda huvudet.
  • Bekväm att bära: Många ridhjälmar med MIPS-system är också bekväma att bära, eftersom de har bra ventilation och andra funktioner som hjälper till att hålla huvudet svalt och torrt.

  Så om du vill ge dig själv och din häst extra skydd när du rider, så kan det vara värt att överväga en ridhjälm med MIPS-system.

  Philly Ridhjälm Mips®

  Philly är vår moderna, stilrena ridhjälm - som finns i flera olika färger och trendiga glitterpaljetter. Mips® säkerhetssystem utgår från ett lågfriktionslager som placeras inuti hjälmen för att vid vissa sneda islag låta huvudet röra sig 10–15 mm i förhållande till hjälmen i alla riktningar, med syftet att minska den rotationsrörelse som huvudet utsätts för.

  Blir ridhjälmen mindre bekväm?

  Mips® säkerhetssystem finns i olika varianter för olika hjälmtyper och byggs in i hjälmen på ett sätt som gör att det knappt märks. Systemet väger bara 25–45 gram, alltså inte mycket mer än en vanlig energibar

  Rid med huvudet

  När du letar efter den perfekta ridhjälmen finns det mycket att tänka på. Det finns olika modeller för olika hästsportgrenar, alla med sina egna unika funktioner. Vilken du än väljer kan du få tillgång till ett Mips® säkerhetssystem varje gång du ger dig iväg till stallet.

  Säkerhetsväst

  En säkerhetsväst är ett viktigt tillbehör när du rider, eftersom den kan hjälpa till att skydda dig om olyckan skulle vara framme. Om du till exempel skulle ramla av hästen eller om hästen skulle kasta dig, så kan en säkerhetsväst hjälpa till att dämpa kraften i fallet och minska risken för allvarliga skador.

  Säkerhetsvästar finns i olika storlekar och modeller, så du kan hitta en som passar just dig och dina behov. Välj en väst som är bekväm att bära och som inte hindrar din rörelsefrihet.

  Så om du rider regelbundet, oavsett om du är professionell ryttare eller amatör, så är det viktigt att du använder en säkerhetsväst. Det är en liten investering som kan göra stor skillnad i händelse av olycka.

  Vår säkerhetsväst är designad för att ge bra rörelsefrihet tack vare separata paneler, och den har en dragkedja framtill, kardborre i sidor och på axlar för att ge en säker och bekväm passform. Västen finns i både svart och rosa, så du kan välja den färg som passar dig bäst. Dessutom är den lätt att hålla ren och torka av, så du kan använda den igen och igen utan problem.

  Jacson

  Jacsons historia och passion för hästar och hästsport började redan 1867. Sedan dess erbjuder vi stilrena, funktionella och prisvärda produkter av hög kvalitet för ryttare, häst och stall. Inspirerade av den skandinaviska livsstilen, så drivs vi av att underlätta vardagen med häst och att ge både häst och ryttare de bästa förutsättningarna året runt, såväl på hästryggen som i stallet.

  Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förfina vårt sortiment, för att kunna erbjuda ett attraktivt utbud av moderna produkter till passionerade ryttare. Det har fungerat bra sedan 1867.