Ridbyxor

Missa inte att spana in våra "Final Run Finds" där du bland annat hittar ridbyxor med gammal logo till nedsatt pris ♥

Handla enligt
Shopping alternativ
Kategori
Färg
Page
per sida
Sätt fallande sortering
 • Page
  per sida
  Sätt fallande sortering

  Ridbyxor

  Jacsons utbud av ridbyxor består av noggrant utvalda modeller med skön passform, snygg design och hög kvalitet. Välj mellan många olika knäskodda ridbyxor eller helskodda ridbyxor försedda med silikon för att ge dig ett extra bra grepp i sadeln. Ridbyxorna har även skön fyrvägsstretch och är både vatten- och smutsavstötande vilket gör att hållbarheten ökar. Du hittar även sköna ridtights och värmande softshellridbyxor och thermoridbyxor för årets kallare dagar.

  Helskodda ridbyxor

  Ridbyxor som har en helskoning innebär att ridbyxorna har skoning både på insidan av benen och på rumpan. En av fördelarna med att rida i helskodda ridbyxor är att de ger ett stadigare grepp i sadeln vilket för dig som ryttare kan upplevas ge dig en stabilare sits. Är du en dressyrryttare kan vi varmt rekommendera dig helskodda ridbyxor. Är du van vid att rida i helskodda ridbyxor så rekommenderar vi dig att fortsätta göra det - risken är annars att du kommer känna att det blir halt och obekvämt i sadeln. Många tycker även att helskodda ridbyxor har en längre hållbarhet - att de inte slits lika snabbt samt att det gör mindre ont i rumpan (för de som får ont i rumpan av att sitta i sin sadel). 

  Knäskodda ridbyxor

  Smaken är som baken brukar man ju säga. Alltså delad. Det gäller även när det kommer till valet av ridbyxor. Lika många som älskar sina helskodda ridbyxor tycker bättre om halvskodda, eller knäskodda ridbyxor, vilket är en annan vanlig benämning för knäskodda ridbyxor. Knäskodda ridbyxor innebär helt enkelt att ridbyxorna är förstärka vid knäna. Den största fördelen med knäskodda ridbyxor brukar av många benömnas som den ökade rörelsefriheten. Är du lite mittemellan och inte vet vad du ska välja, eller om du gillar båda sorterna, så kan ett tips vara att rida med knäskodda ridbyxor på sommarhalvåret då de brukar upplevas lite svalare, och sätta på dig helskodda ridbyxor på vinterhalvåret.

  Ridtights & Ridleggings

  Ridtights och ridleggings är egentligen samma sak. Kärt barn har många namn ni vet. Traditionellt sett har alltid ridbyxan varierats mellan att vara helskodda och halvskodda. För några år sen kom dock tightstrenden även till ridsporten och passar ryttaren som prioriterar hög komfort. Våra ridtights har varken dragkedjor, knappar eller bältesöglor. Man kan säga att alla risker för att något ska kännas obekvämt eller skava mot din hud är som bortblåsta när du använder dessa ridleggings. Huruvida tightsen är att rida i är en smaksak, många fullkomligt älskar känslan av kontakten med sadeln som upplevs närmare genom ridtightsen, andra gillar den lite mer fastare känslan som ett par skodda ridbyxor inger. Vi har flera olika ridtights, dels ridtights med kompression som är försedda med silikon för att ge dig ett bra grepp i sadeln. Har du aldrig testat ridtights förut så kan vi verkligen rekommendera vår Astrid. Du hittar alla våra ridtighs här.

  Varma ridbyxor & Vinterridbyxor

  För de kalla månaderna på året så krävs det ju byxor även då, eller hur? Finns det varma ridbyxor kanske ni tänker nu. Svaret är ja, det gör det! Vi erbjuder en helskodd thermoridbyxa, eller vinterridbyxa om du hellre vill kalla den det. Dock är det ju så att vi spenderar många timmar på marken - i stallet, ute i hagen, på ridbanan osv, även då ska vi ju hålla värmen. Därför har vi tagit fram en softshellbyxa och en täckkjol. Du hittar alla våra varma ridkläder här

  Stallbyxan Majken

  Sist men inte minst så vill vi slå ett slag för vår fantastiska stallbyxa Majken! Det är frilufsbyxan för ryttaren. Oavsett vilken syssla i stallet du ska utföra, eller om du rentav behöver hoppa upp lite oväntat på hästen, så funkar denna stallbyxan optimalt! Den är framtagen för långa dagar i stallet med diverse finesser. Läs mer om stallbyxan Majken här. 

  Jacson

  Jacsons historia och passion för hästar och hästsport började redan 1867. Sedan dess erbjuder vi stilrena, funktionella och prisvärda produkter av hög kvalitet för ryttare, häst och stall. Inspirerade av den skandinaviska livsstilen, så drivs vi av att underlätta vardagen med häst och att ge både häst och ryttare de bästa förutsättningarna året runt, såväl på hästryggen som i stallet.

  Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förfina vårt sortiment, för att kunna erbjuda ett attraktivt utbud av moderna produkter till passionerade ryttare. Det har fungerat bra sedan 1867.