Kvinna med en mjuk tröja i naturen och en text som säger: så tar du hand om dina kläder på bästa sättKvinna med en mjuk tröja i naturen och en text som säger: så tar du hand om dina kläder på bästa sätt

SÅ TAR DU HAND OM DINA RIDKLÄDER

Följ alltid produktens skötselråd som du hittar på insidan av kläderna/jackorna. Vädra gärna dina kläder istället för att tvätta dem, då håller de bättre.

När du ska tvätta dina ridkläder

  • Behandla eventuella fläckar innan
  • Tänk på att stänga dragkedjor och kardborreband före tvätt
  • Ridbyxor ska tvättas ut och in (avigsidan ut)
  • Använd ett skonsamt tvättmedel
  • Undvik sköljmedel, det kan försämra materialets specifika funktioner som till exempel stretch
  • Sträck plagget i sömmarna efter tvätt och låt det gärna lufttorka
  • Stryk inte på dragkedjor, reflexer eller tryck

Om lappen med skötselråd är bortklippt eller trycket är slitet, rekommenderar vi att man i första hand letar upp produkten på vår hemsida. I de flesta fall finns tvättråd i produktbeskrivningen på hemsidan. Har produkten utgått ur sortimentet eller inte finns på hemsidan går det bra i de flesta fall att tvätta plaggen på 30 grader .

Impregnering – vad behöver man tänka på?

Impregnering är en vatten- och smutsavvisande ytbehandling av ditt plagg. En impregnering, som vi använder till Jacsons ytterplagg, är Bionic-Finish®ECO. Det är en DWR-behandling av textilier, som är fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin. Bionic-Finish®ECO är en miljövänlig behandling.
Vill du veta mer, läs gärna här.

För att öka livslängden och få ut mesta möjliga komfort av ditt plagg kan du efter en tid behöva återimpregnera det. Använd då en miljövänlig impregnering.

Kvinna i en kall blå hybridjacka ute i naturenKvinna i en kall blå hybridjacka ute i naturen

Välkommen att gå med i vår kundklubb! ❤️

* indicates required