SÄKERHETSVÄST

Det är viktigt att säkerhetsvästen sitter på rätt sätt

Jacsons säkerhetsväst motsvarar Klass 3 enligt europeisk standard EN 13158:2018. Västar i denna klass är lämpliga för normal ridning, arbete med hästar och körning med häst och vagn.

 • Västen ska sitta tätt över lättare klädsel, en jacka eller tjockare plagg bärs över västen.
 • Ta på dig västen genom att öppna dragkedjan framtill och dra upp dragkedjan.
 • Du kan justera och optimera passformen på framsidan genom att justera höjden vid axlarna. Framtill ska västen helt täcka revbenen utan att västen vidrör sadeln eller låren när du sitter.
 • Dra sidojusteringen på ryggflikarna framåt och fäst dessa med kardborreband på framsidan. Dessa bör kännas bekväma om de justerats korrekt.
 • Om västen justerats korrekt och känns bekväm ska du inte se det röda band vid axlarna eller midjan, om det syns bör du välja och justera en större storlek.

Säkerhetsråd

Säkerhetsvästen skyddar bäraren vid en kollision med marken eller andra föremål

Rid aldrig med en säkerhetsväst som inte sitter rätt. Även när du använder en säkerhetsväst och en ridhjälm bör du vara försiktig, uppmärksam och förnuftig i alla lägen när du hanterar en häst.

Säkerhetsvästen bör kontrolleras regelbundet för att upptäcka slitage eller skador.Skador på skumlagret kan upptäckas genom att det uppstått mjuka fläckar, bucklor eller små sprickor. Om du hittar detta på din väst bör du genast byta ut den. Västen bör dessutom bytas ut efter ett allvarligt fall eller en allvarlig stöt samt efter tre år av normal användning, eller ett år av intensiv användning.

 

 

 

 

 • Förvara västen upphängd eller plant, inte i direkt solljus och inte i extrema temperaturvariationer.
 • Handtvätt med ljummet vatten och milt tvättmedel, en svamp eller en mjuk borste.
 • Använd aldrig kraftiga rengöringsmedel, lösningsmedel eller produkter som innehåller färg eller paraffin.
 • Låt säkerhetsvästen lufttorka på en klädhängare, stryk och torktumla inte.
 • Om säkerhetsvästen skadas vid rengöring måste den bytas ut.
 • Se till att kardborreband är rena.
Finns för de små och stora ryttarna
Ridväst för vuxna som är justerbar och anpassningsbar finns i flera storlekar och passar dem flestaRidväst för vuxna som är justerbar och anpassningsbar finns i flera storlekar och passar dem flesta

Säkerhetsväst vuxen svart

Köp
Ridväst för vuxna som är justerbar och anpassningsbar finns i flera storlekar och passar dem flestaRidväst för vuxna som är justerbar och anpassningsbar finns i flera storlekar och passar dem flesta
Köp
Rosa ridväst för barn som är justerbar och anpassningsbar finns i flera storlekar och passar dem flestaRosa ridväst för barn som är justerbar och anpassningsbar finns i flera storlekar och passar dem flesta
Köp